Utflykter med barnen

När barnen är hemma är det inte så kul att bara sitta hemma och uggla, därför är det bra att ha några utflyktsplaner på lager emellanåt. Att åka till skogen är alltid trevligt, det är både gratis och mysigt. Ibland tar vi med fika och har picknick, ibland grillar vi vid någon grillplats. Harrison och Carrie älskar att springa runt i skogen och jag brukar hjälpa dem att bygga kojor vilket de verkligen tycker är roligt.

Efter att vi ätit brukar jag vilja slappna av en stund medan barnen leker i närheten. Jag brukar då ta upp mobilen och surfa in på ett mobilcasino. Då kan jag slappna av framför en spelautomat eller ett bordsspel en stund. Det är en perfekt sysselsättning under tiden jag njuter av en god kopp kaffe. Även barnen brukar vilja vila en stund efter maten, speciellt om vi har någon god kaka som de kan njuta av under tiden.

Museum och utställningar

Utflykter med barnenJag gillar också att gå på museum ibland, för att barnen ska få mer kunskap om hur livet såg ut förr. Även om jag gillar att vara kreativ kan det ibland vara skönt att vandra runt bland äldre objekt och lära sig mer om saker. Eftersom jag är fotograf tycker jag också om att gå på fotoutställningar när tillfälle ges. Även barnen tycker att det är intressant att kolla på fina foton av diverse saker. De brukar jämföra utställningarna med mina foton.

Att låta barnen bestämma

Ibland låter jag och Christine barnen välja vilken utflykt vi ska åka på, då blir det oftast till djurparken eller något lekland. När vi åker till lekland brukar de roa sig bäst själva och då kan jag och Christine sitta och fika och prata i lugn och ro. Det blir lite som en dejt oss emellan. Barnen kommer till oss emellanåt och ber om dryckespåfyllning eller någonting gott att fika. Ibland följer jag med dem ut i leklandet och busar själv.