Projekt för andra

projekt för andraJag har alltid tyckt om att hjälpa andra människor när de har behov av sådant som jag har koll på. Det innebär till exempel att jag ibland får i uppdrag att fota ett bröllop eller ta porträttbilder på barn och det ställer jag gärna upp på. Självklart vill människor ha trevliga bilder i sina fotoalbum och om jag kan hjälpa dem med är jag mer än nöjd. De allra flesta uppdrag som jag får handlar dock om mitt andra expertisområde – snickeriet. Under alla mina år som hobbysnickare har jag gjort det mesta. Framför allt är det grannar, vänner och andra i min närhet som jag bistått när det kommer till snickeriarbeten. Ett av de första uppdragen jag fick var att bygga en badtunna till mina föräldrars grannar på landet. Jag minns att jag var lite nervös eftersom jag tidigare endast hade tillverkat saker till mig själv – och då finns det ju större marginal för misslyckanden. Men allting gick enligt planerna och senast jag hörde användes badtunnan fortfarande flitigt. Efter att ha tagit mig an ett antal uppdrag började jag bygga upp ett nätverk kring mig där jag visste att det var till mig de skulle ringa om de behövde hjälp med snickeriarbeten. Det blev en win-win-situation eftersom det gav mig arbete samtidigt som folk i min närhet kom igång med snickeriprojekt som kanske hade varit liggande under en längre tid. Jag har stött på alla ursäkter under årens gång gällande varför något inte blivit av och visst kan jag ha en viss förståelse för det. Själv har jag aldrig haft det problemet då jag ju brinner för snickeriet och tycker att det är bland det roligaste som finns. Visst finns det halvfärdiga projekt även i mitt liv, men jag hoppas kunna fullfölja dem inom rimlig tid. Du som läser på min sida kanske är intresserad av snickeri själv och gillar att snickra även hos andra. Mitt tips är att lämna ut ditt nummer till dina vänner och bekanta och att samtidigt göra dem medvetna om att du är intresserad av att snickra. Det kan i sin tur ge en positiv effekt om du gör ett bra jobb eftersom ryktet då sprider sig till andra och du får goda omdömen. Jag började med att göra en badtunna åt mina föräldrars vänner och det gav mig nya öppningar till flera andra jobb. Oavsett om du är hobbysnickare eller satsar på en professionell karriär är det alltid en fördel att ha ett positivt renommé. Jag hoppas att jag har gjort ett gott intryck på alla som anlitat mig för olika uppdrag genom åren!