Om mig

om migJag heter Måns och jag har länge haft tankar på att starta en egen hemsida. Jag tycker det är så härligt att få skriva av sig. Inte minst när vardagen ibland känns väldigt stressigt. Jag hoppas kunna dela med mig av saker som får mina läsare att uppskatta sidan. Jag är många saker. Jag är snickare. Jag är fotograf. Men jag är också en familjeman. Även om snickeriet och fotograferandet är det jag kommer skriva mest om så är det egentligen inte det som är det viktigaste i mitt liv. Jag har nämligen en helt underbar familj som jag älskar mest i hela världen. Min fru heter Christine och är på många sätt min klippa. Vi har tillsammans två barn, Harrison och Carrie.

Christine

Christine är ett viktigt kapitel i mitt liv, så hon förtjänar förstås också ett eget stycke på min hemsida. När vi umgås med vänner och bekanta får vi ofta berätta historien om hur vi träffades och det gör vi gärna eftersom det är en egendomlig historia som kanske säger en del om både mig och Christine. Det var nämligen så att jag hade fått i uppdrag av en bekant att bygga en friggebod åt hans kompis. Den kompisen var givetvis Christine. Då visste jag inte att det skulle bli mitt livs kärlek och livskamrat, men det stod ganska tidigt klart för mig att jag ville umgås mer med den här livsglada tjejen. Christine var inte lika övertygad till en början och det tog några försök innan jag fick med henne ut på en dejt. Där lyckades jag dock uppenbarligen charma henne eftersom vi därefter var oskiljaktiga. Vi märkte snabbt att vi delade samma intressen och värderingar i livet, vilket förstås underlättar vår vardag. När vi köpte vårt första hus tog vi ett stort steg mot vår dröm om ett härligt familjeliv på landet. Eftersom jag ägnar mycket tid åt mina intressen, snickeri och fotografi, krävs det support från min fru för att vi ska kunna få ihop livspusslet. Lyckligtvis stöttar Christine mig i alla lägen och det gör att jag kan låta min kreativa sida få blomma fritt.

Livsprojekt

Mitt mål har alltid varit att mitt jobb också ska vara min hobby. Därför föredrar jag att prata om livsprojekt snarare än att skilja på arbete och fritid. Det är nämligen så att jag har den stora turen att få arbeta med mina två stora intressen i livet – snickra och fotografera – samtidigt som jag får betalt för det. Visst är livet som egen företagare tufft ibland och det är inte alltid som uppdragen trillar in i rask takt, men i gengäld slipper jag den där ångesten på söndagskvällen eftersom jag vet att jag alltid har något kul på gång på måndag morgon. Någon kanske undrar hur två så skilda intressen snickeri och fotografi går att kombinera. Jag är den förste att erkänna att det kan verka som helt olika inriktningar, men jag ser också många beröringspunkter. Det centrala är kreativiteten. Den har jag haft med mig sedan barnsben och den har alltid fått olika uttryck genom årens lopp. Oavsett om det gäller att tälja en trägubbe eller måla en tavla har jag alltid känt ett behov av att skapa. Det gör mig till en lyckligare människa och det har alltid varit mitt mål med livet att få uttrycka mig. Att fotografera är att hitta harmoni i bilder, och snickeriet fungerar på samma sätt för mig. Båda handlar om att vara kreativ och konstnärlig. Oavsett om jag håller i kameran eller hammaren känner jag att jag utnyttjar min tid maximalt och det är något som jag värdesätter högt.