Barnen

Mina hobbies betyder mycket för mig, men de är ingenting i jämförelse med hur högt jag värderar min familj. Mina två barn är mina ögonstenar och jag känner mig välsignad som dagligen får umgås med dem. De heter Harrison och Carrie – och om det får dig att höja på ögonbrynen är du inte ensam kan jag meddela. Jag och min fru får ofta en förvånad – och glad! – reaktion när vi introducerar våra barn. Det är ju förstås en hyllning till en av de största filmserierna genom alla tider: Star Wars.

Star Wars

BarnenDet här är alltså något som är en så pass stor del av mitt liv att jag känner att jag till och med vill ha en egen rubrik för den här på hemsidan! När jag såg första Star Wars-filmen visste jag direkt att det här var något för mig. Filmen tog mig till en helt annan värld och jag visste att det här var något speciellt. Jag hade rätt för att än idag är jag lika tokig som jag var då när jag satt där och precis hade sett klart den allra första Star Wars-filmen. Det har faktiskt gått så pass långt att jag låtit mitt Star Wars-intresse gå ut över mina barn. I Star Wars spelas ju huvudkaraktären Han Solo av Harrison Ford. När vi skulle döpa vår förstfödde son var Christine och jag inte helt överens, men vi döpte honom sist och slutligen efter skådespelaren som stod för den alldeles fantastiska insatsen: Harrison! Eftersom att min hustru inte alls gillar Star Wars krävdes det en hel del övertygande från min sida innan hon gick med på namnet. Kalla mig galen om du vill men idag är både jag och Christine väldigt nöjda över vår Harrisons namn och skulle aldrig kunna tänka oss honom med något annat. Det blev till och med så att vi även döpte vår dotter efter en av de mest framstående skådespelskorna i filmen: nämligen Carrie!

Familjeliv

När barnen föddes förändrades våra liv. Det är en klyscha, men den tål att upprepas: det finns inget som lika dramatiskt kan förändra ens tankesätt som att få se sin egen son eller dotter för första gången. För mig innebar det början på en livsstilsförändring på alla plan. Från att ha slarvat med dygnsrytm och levt ett något osunt leverne i min ungdom fick jag plötsligt börja ha stenkoll på sovtider och se till att barnen fick mat i tid (och otid). Det låter kanske tråkigt att byta ut ölglaset mot nappflaskan, men för mig var det en förändring till det bättre. Det gav mig också chansen att arbeta mer hemma med snickeriarbeten för att vara närmare barnen. I dag lever jag och Christine ett underbart familjeliv med Harrison och Carrie samt vår hund Yoda. Närheten till naturen är oerhört viktig för vår livsstil och vi älskar att ge oss ut på skogspromenader eller bada i en närliggande sjö. Ofta tar jag med mig kameran för att kunna föreviga våra ögonblick och jag har byggt upp en ganska stor samling fotografier som ligger mig varmt om hjärtat.